Cara Penggunaan Sensa Vacuum PumpDicipta khas bagi memudahkan lelaki yang ingin merawat zakar, membesarkan saiz zakar serta menegangkan zakar pada tahap maksimum.

Untuk keputusan yang lebih baik, boleh di gunakan bersama minyak lintah. Ikuti panduan bergambar berikut untuk cara penggunaan yang betul.


Teknik Penggunaan Sensa Vacuum Pump


Teknik 1


Pastikan set produk lengkap dengan silinder, pam 2 picu dan 3 getah yang berbeza saiz. Terdapat 2 picu yang berlainan warna pada pam sama ada untuk menyedut udara ke dalam silinder atau untuk menolak angin keluar.
Sapukan Sensaoil atau Sensacream di keseluruhan zakar. Sensaoil atau Sensacream disapu 30 minit sebelum di pam agar minyak atau krim dapat menyerap ke kulit. Pasangkan getah mengikut saiz ukuran lilit zakar dan keselesaan anda ke bahagian mulut silinder.
Masukkan pam yang boleh menyedut udara ke dalam lubang angin yang terletak dihujung mulut silinder. Kemudian, masukkan kepala zakar ke dalam corong getah tadi.


Pam berulang kali sehingga seluruh bahagian zakar telah masuk ke dalam silinder serta menegang dengan maksimum. Cabutkan picu daripada silinder dan biarkan seketika. Apabila zakar mengecut sedikit, sambungkan semula picu pada silinder dan pamkan semula sehingga   
tekanan tinggi. Ulangi proses tersebut dalam 30 minit.

Dengan menggunakan picu yang berfungsi untuk menolak udara keluar, pamkan sehingga keseluruhan bahagian zakar keluar dari silinder. Lakukan 2 kali sehari pada waktu yang sesuai iaitu pada waktu pagi dan malam. Waktu yang paling efektif adalah pada jam 3 pagi kerana waktu itulah ereksi akan berlaku secara maksimum. Walau bagiamanapun anda boleh melakukan senaman zakar ini pada bila-bila waktu terluang.Peringatan :
Zakar akan terasa bengkak dan pedih pada 2 minggu pertama. Ini adalah simpton biasa ketika zakar mengembang dan memanjang. Selepas bengkak dan pedih lega, teruskan penggunaan sehingga anda mendapat saiz yang ideal. Ia umpama anda pergi bersenam di gym untuk membina otot-otot. Pada tahap pertama anda akan berasa sengal kerana tindak balas tisu untuk menebal pada bahagian otot tersebut. Pam hendaklah digunakkan tidak lebih dari 30 minit.

Penerangan :
Bagi kaum lelaki, penyakit yang paling ditakuti ialah mati pucuk (erectile disfunction). Penyakit ini disebabkan oleh perjalanan darah tersumbat, darah tinggi dan lemah jantung. Penyakit ini boleh menjadi lebih serius jika ia tidak dirawati dari peringkat awal. Zakar yang mengandungi otot tisu elastik yang mudah membesar dan memanjang apabila tisu itu dipenuhi darah dan ini berlaku semasa lelaki terangsang menyebabkan otot mengembang, memanjang serta padat. Jika masalah mati pucuk berlaku, semua ini menjadi tidak berfungsi serta-merta dan menyebabkan hubungan di dalam kamar menjadi hambar.
Dengan teknologi moden, sebuah produk telah dicipta khas untuk menangani masalah ini iaitu Sensa Vacuum Pump di mana ia dapat mengembalikan kesejahteraan pasangan dengan membantu mengembalikan ereksi yang unggul. Dari kajian yang pernah dilakukan oleh pakar, penggunaan pam bagi membesarkan zakar apabila digunakan dengan kerap dan dalam jangka masa yang lama iaitu lebih kurang setahun boleh menyebabkan zakar memanjang sehingga 3 cm. Disebabkan peningkatan darah yang banyak pada tisu zakar, tisu tersebut akan membesar dan menebal secara kekal selagi pam digunakan.
Sebaliknya apabila pam tidak digunakan lagi, tisu zakar akan kembali seperti sedia kala dalam masa seminggu. Oleh itu, perubahan tersebut adalah tidak kekal sehinggalah ia mencapai tempoh matang. Zakar yang berfungsi dapat memancutkan air mani yang mengandungi sperma apabila disalurkan ke dalam faraj bagi tujuan mendapatkan anak. Memang tidak dapat dinafikan bahawa fungsi zakar sebagai pendekatan dalam mengeratkan lagi hubungan intim antara pasangan lelaki dan perempuan. Oleh itu, zakar perlu berada dalam keadaan berfungsi agar dapat keselesaan kepada perempuan semasa hubungan intim dilakukan dan bukanlah sebaliknya.
Produk Sensa Vacuum Pump ini dicipta khas bagi memudahkan lelaki yang ingin merawat zakar, membesarkan saiz zakar serta dapat menegangkan zakar pada tahap maksimum dan merupakan alternatif lain merawat zakar selain dari urutan. Jika anda tidak mahir dengan urutan batin atau yang inginkan sesuatu yang ringkas dan cepat, Sensa Vacuum Pump adalah pilihan yang tepat. Selain dapat merawat masalah mati pucuk dan ejakulasi pra matang, ia juga terbukti dapat membantu lelaki yang inginkan saiz zakar yang ideal serta ketegangan dan kekerasan yang maksimum. Hanya sapukan Sensaoil atau Sensa Cream pada zakar, kemudian gunakan Sensa Vacuum Pump dengan sekerap yang mungkin. Anda pasti kagum dengan kehebatan Sensa Vacuum Pump apabila zakar anda bertambah 2 inci dalam masa 2 minggu.

Teknik 2

Langkah 1: Persiapan

Sebelum menggunakan sensapump, terdapat beberapa persiapan yang perlu anda lakukan. Sila ikuti panduan berikut.
Tanggalkan seluar dalam dan duduk dalam keadaan bertelanjang bulat.

Sediakan semua peralatan yang terdapat dalam set sensapump iaitu getah dan balang vakum.

Pilih getah yang sesuai dengan ukur lilit zakar anda dan pasangkan pada balang seperti dalam gambar di atas.

Langkah 2: Urut Zakar dengan Minyak Lintah

Sediakan minyak lintah untuk sesi urutan zakar.

Lumur zakar dengan minyak lintah dan urut mengikut panduan urutan minyak lintah.

Urut sehingga zakar berasa geli dan mengeras. Biarkan zakar dalam keadaan tegang dan keras selama 30 minit untuk membolehkan minyak lintah meresap ke dalam kulit zakar dan mulut zakar.


Langkah 3: Memasang Pam

Selepas 30 minit minyak lintah dibiarkan pada zakar, pasang pam sedut masuk (muncung kuning) pada balang vakum. Lihat gambar berikut.


Beginilah keadaan pam yang telah siap dipasang.

Langkah 4: Menyedut Zakar

Setelah pam sedut dipasang, letakkan sedikit minyak pada kepala zakar anda dan dekatkan mulut pam pada kepala zakar anda.

Tekan kepala zakar anda hinggga mulut pam masuk ke dalam.


Picit pam perlahan-lahan.

Kepala zakar anda akan disedut masuk. Zakar anda akan berasa geli kerana getah pam akan menyebabkan anda terasa seolah-olah zakar anda dihisap.

Teruskan mengepam hingga badan zakar anda pula disedut masuk.

Picit pam hingga mulut pam mencium bulu kote anda.


Langkah 5: Vakum Zakar

Picit pam hingga mulut pam benar-benar rapat dengan bulu kote anda.

Seterusnya, picit pam dengan laju untuk mengeluarkan udara dalam balang. Kote anda akan mengembang dan menjadi panjang.

Cabut pam dan biarkan balang vakum tergantung di zakar anda. Untuk membolehkan zakar menampung balang, keadaan zakar mestilah tegang dan keras.


Langkah 6: Menegangkan Semula Zakar

Seperti mana yang dinyakan, keadaan zakar perlu tegang untuk menampung balang pam.


Adalah normal bagi zakar yang akan mengendur selepas beberapa ketika.

Untuk membolehkan zakar menegang semula, gentel kedua-dua belah tetek anda.

Gentel tetek hingga zakar anda menegang semula.

 Ada ketika, zakar anda tidak mampu lagi menegang dengan kaedah menggentel tetek.

Untuk itu, sambung semula pam sedut pada balang dan picit pam untuk mengeluarkan udara. Zakar anda akan menegang semula. Ulangi langkah ini selama 30 minit.


Langkah 7: Mengeluarkan Zakar Dari Pam

Selepas 30 minit anda melakukan langkah 6, sambungkan picu berwarna merah (pam hembus) kepada muncung balang.

 Picit pam hingga zakar anda terkeluar dari mulut pam.

Proses mengepam zakar anda telah selesai.

Langkah 8: Membersihkan Pam

Semasa anda menggunakan pam, keadaan zakar yang tegang akan menyebabkan air mazi meleleh keluar hingga  membasahi balang.


Untuk menjamin kebersihan pam anda, cabut getah pada mulut pam dan bersihkan balang untuk mengeluarkan air mazi dan air mani yang terdapat di dalamnya. Biarkan balang kering sebelum penggunaan seterusnya.

Teknik 1 dan 2 adalah Teknik yang saya cuma admin ingin menberikan gambaran yang jelas sahaja 
cara penggunaan Sensa Vacuum Pump